Information om turneringer

Det er frivilligt at deltage i turneringer. Klubben deltager i danseturneringer i Jylland og disse afsluttes til juni med DM i dans. Dette er årets højdepunkt for danserne. Invitationer og nyttige informationer vil løbende blive lagt ud på vores facebook gruppe “LGF Dans sæson 2023/24” samt informeret om til træningerne.

Dansetræningerne er lagt an på, at vi deltager i turneringerne, dvs. at der trænes så danserne kan være klar til at vise deres danse frem, når der er turneringer. Så vi håber naturligvis at både børn og forældre vil støtte op om disse. Danseturneringerne giver et godt sammenhold, en hyggelig dag og er med til at udvikle danserne og give inspiration.

Hvad er en turnering?

Ligesom i håndbold og fodbold tager vi ud og konkurrerer mod andre klubber. Der er ca. 5-6 turneringer på et år. Turneringerne tager oftest en halv til en hel dag.

I løbet af en turneringsdag er der hygge og snak ved bordene, og rig mulighed for at heppe på danserne når de skal danse. Børnene elsker at være på gulvet og vise deres danse frem, de nyder at se de andre klubber danse og ellers nyder de hinandens selvskab med leg og dans.

Til turneringerne prøver vi så vidt muligt at sidde sammen i klubben, og instruktører fra LGF er med til hver turnering, og hjælper med at få danserne ind på gulvet på de rigtige tidspunkter.

Når vi er til turnering vil dommere bedømme dansene. Holdene eller parrene bliver sendt på gulvet, hvor de får muligheden for at vise deres program, mens dommerne bedømmer. I klubben støtter vi meget op om danserne både på gulvet og i pauserne. Dette giver et godt sammenhold imellem dansere, instruktører, bestyrelse og forældre.

Til slut er der præmie overrækkelse, hvor danserne bliver kaldt op for at modtage deres placering. Derefter er dagen færdig.

Hvordan foregår tilmelding?

I LGF foregår det på den måde, at danserne eller pårørende bliver informeret via vores facebook gruppe samt til træningerne, når vi nærmer os en kommende turnering. Herefter kan man melde sit barn i en tråd på vores facebookgruppe, her vil instruktørerne og bestyrelsen være behjælpelige. På invitationen vil der være yderligere informationer.

Hvor afholdes turneringerne?

Turneringerne bliver afholdt i Jylland. Man skal selv sørge for transport til turneringerne, men vi plejer i LGF at være gode til at hjælpe hinanden, så flere forældre arrangerer forældre-samkørsel. Har man problemer med at få kørelejlighed, så kontakt bestyrelsen, derefter vil de hjælpe så godt som de kan.

Tøj

Modsat kutymen i andre danseklubber, har klubben tidligere afholdt udgifter til turneringstøj for Cheer og Hiphop-holdene, hvorimod de øvrige dansere i klubben altid selv har afholdt disse udgifter. Da vi ønsker at der skal være ens retningslinjer for alle, og vi samtidig har flere solo/duo dansere, må alle turneringsdansere fremover påregne, at der vil blive en udgift til køb af turneringstøj.

Der vil komme nærmere information til holdene, når sæsonen er skudt igang.

Danmarksmesterskaberne

Danmarksmesterskabet er årets højdepunkt for danserne. Man skal deltage i et bestemt antal turneringer for at få lov at deltage i DM.

DM foregår som andre turneringer i løbet af året, dog er det større og sjovere for danserne. Spæningsniveauet og sammenholdet er også forhøjet, da det er det store mesterskab, som danserne har forberedt sig på hele sæsonen, det er nu det gælder, det er nu danmarksmestrene i dans skal kåres.

Skriv til os

51940351